Nieuws

Opendag/Miniboerenmarkt

Zaterdag 18 juni opendag/miniboerenmarkt

Over drie dagen is de opendag met miniboerenmarkt bij biologische boerderij Het Witte Water. Op de miniboerenmarkt bieden we onze Erkend Veluws Streekproduct producten aan. Zo vind u op onze kraam alle producten van de Lankerenhof: kipfilet, haantjes, soepkippen, eieren, eierpasta’s, eierlikeur (soort advocaat) en honing uit bijenkasten vanImkerij De Valksche Bijenhof die op de Lankerenhof staan. Naast de verkoop zijn er natuurlijk ook rondleidingen op de biologische boerderij Het Witte Water, kunt u diverse producten proeven, is er allerlei vermaak voor de kinderen. We zien u zaterdag graag tussen 11.00 en 16.00uur op de Nieuwe Voorthuizerweg 30 in Nijkerk ( 8 minuten fietsen vanaf Voorthuizen). Lekker naar de Boer

Hoe eenvoudig is de bereiding van een haantje

Chef Nel Schellekens van de Gulle Waard in Winterswijk en BBQ specialist Ralph de Kok laten zien hoe eenvoudig de bereiding van een haantje kan zijn. Zie hier de bereiding van een heel en half haantje incl. de bereiding op een Big Green Egg. En hier een speciale voorjaarsbereiding.

Het vlees heeft een goede bite en heeft van zichzelf veel smaak.

Artikel Haantje de Coq in Delicious april 2015

Haantjes de Coq in het paasnummer van het culinaire kookmagazine Delicious. De broertjes van de leghennen zijn onlosmakelijk verbonden met de productie van eieren. Met pasen worden er traditie getrouw veel eieren gegeten en verwerkt in gerechten. Voor iedere 300 eieren wordt er niet alleen een leghen maar ook een haantje geboren. Lees hier het artikel uit het april nummer van Delicious.

Kerstmenu met Haantje de Coq in Smaakmakend

Puur Streekmenu 100% taste, 0% waste met kerst

Het Bionext blad Smaakmakend heeft dit jaar een puur streekmenu met kerst opgenomen waarin Nel Schellekens Haantje de Coq in het hoofdmenu heeft opgenomen. Nel Schellekens is de kok van het puurste restaurant van Nederland 2014, De Gullewaard in Winterswijk. Hier vindt u het recept en het artikel.